Hypnobirthing

Wat is Hypnobirthing?
Hypnobirthing is een algemene term en betekent ‘Hypnose voor Bevallen’.
Hypnobirthing is al  jarenlang een fenomeen in het buitenland.  Maar nu wordt ook in Nederland steeds meer de waarde erkend van een goede voorbereiding op de bevalling waarbij ontspanning en vertrouwen van de zwangere vrouw in eigen lichaam centraal staan, en waarbij de partner een actieve coachende rol heeft.

“Hypnobirthing is een filosofie en een hele simpele praktische techniek om je voor te bereiden op de bevalling ..”

Is het zweverig?
Nee. Hypnobirthing is een filosofie en daarnaast een techniek.
Sterker nog, hypnobirthing is een hele simpele praktische techniek om je voor te bereiden op de bevalling.

Wat leer je?
Hypnobirthing leert je makkelijk te ontspannen, positieve gedachtes te maken en ademhalingstechnieken die je helpen om je bevalling positief te beleven en vol vertrouwen in te gaan.

Wat is het effect?
Vrouwen merken door het toepassen van hypnobirthing een gefocuste ontspanning tijdens een spannende of stressvolle gebeurtenis zoals de bevalling.
Ze ervaren  rust, kracht en overgave waardoor het lijf kan doen waar het voor gemaakt is.
Veel vrouwen ervaren bovendien dat een natuurlijke bevalling minder pijn doet en sneller verloopt.Vrouwen die zich voorbereiden door middel van hypnobirthing hebben bovendien minder behoefte aan chemische verdoving ingrepen zijn minder snel nodig waardoor er een spoediger herstel is na de bevalling.
Mijn eigen ervaring met hypnobirthing.
Bevallen met de methode hypnobirthing van Mucha Mama heb ik zelf ervaren als een enorm krachtig middel. De rust, het vertrouwen en positiviteit die ik had in mijzelf, mijn lichaam en baby maakten dat ik mij volledig ‘in control’ voelde tijdens de bevalling. Echt een geweldige ervaring waar ik trots op terug kijk.
Dit raakte me en motiveerde me enorm om dit door te willen geven aan alle vrouwen.Ik wens namelijk elke vrouw die gaat bevallen die kennis, technieken en het vertrouwen in haar eigen lichaam om fijn te bevallen. Zodat bevallen niet meer iets is om tegenop te zien, maar om naar uit te kijken. De hypnobirthing technieken helpen je diep te ontspannen en je mind voor te bereiden om jouw eigen bevalling als positief, ontspannen, makkelijk en vol vertrouwen te ervaren! Als je dat ook graag wilt, is hypnobirthing iets voor jou!