Missie borstvoedingscoaching - support.

Borstvoeding is het beste?
Toen ik startte met het geven van borstvoeding, was ik een groentje. Ik las er veel over, oefende veel, maakte veel fouten, wilde veel mensen overtuigen van dat het 'het beste' was en was ik misschien wel een goed voorbeeld van de 'borstvoedingsmaffia moeder'.  Maar waarom wilde ik dan zo graag 'mijn gelijk' hebben? Dat borstvoeding het 'beste' was?

Ieder z'n eigen.. Toch?
Ik leerde erg veel, ging in gesprek, discussieerde, vroeg mezelf  af waarom het het me zo aan het hart ging als moeders het anders deden dan ik...
Voelde diep vanbinnen wat me zo ontzettend raakte...
Omdat ik wist wat ze 'misten'. Omdat mijn moederhart voor al die lieve baby's ook dát wilde..

En.. Ik kwam erachter dat 'schreeuwen van de daken' dat borstvoeding het beste is niet bijdraagt aan het stimuleren van moeders die onzeker zijn of van plan zijn andere keuzes te maken dan het geven van borstvoeding. Alle moeders maken de beste keuze voor hun babytjes. Altijd de beste keuze wat ze op dat moment kunnen en binnen hun kunnen passen. Want.. Borstvoeden is meer dan alleen even de tiet erin en klaar... Ik kwam erachter dat vrouwen vandaag de dag op heel veel verschillende manier worden beïnvloed, en dat er heel veel verschillende dingen in de hoofden van de vrouwen (mee)spelen om tot een 'keuze' te komen. Ik ging  op zoek wat precies die factoren waren die moeders doen laten besluiten. En ben er achter gekomen waarom vrouwen tot keuze komen.
Ik zal tegen niemand meer zeggen dat zij borstvoeding moet geven. Want dan sla je de plank mis.
Er kunnen zoveel dingen in haar hoofd spelen waarom ze onzeker kan zijn, zich niet prettig voelt of onrustig is. Ik zal niet meer zeggen dat borstvoeding het beste is. Alle moeders weten diep van binnen wel dat het geven van borstvoeding de meest normale, natuurlijke en logische keuze is. Er zijn dus blijkbaar andere dingen die een vrouw afleiden, onzeker maken en haar laten kiezen voor een alternatief.
Wat ik wel graag wil is in gesprek gaan met moeders en op zoek gaan wat zij nodig hebben om hun eigen natuur te kunnen volgen. Ik wens alle moeders een prachtige borstvoedingsperiode. En zo kwam ik tot mijn missie.
Van groentje naar weloverwogen keuzes voor mijn baby. Van struggles, overtuigen, discussies, gesprekken en 'practise what you preach' naar compassie, eigen visie en missie.
Borstvoedingscoaching - support, mijn missie. Mijn missie is om moeders (in spé) op weg te helpen om makkelijk en succesvol (te blijven) voeden. Op weg helpen om de regie weer in eigen handen te nemen en te vertrouwen op zichzelf, onze baby's en natuur. De moeder op weg helpen een stevige basis te creëren zodat zij in vertrouwen en overgave kan voeden. Ik wil erkenning, begrip en compassie creëren voor de keuzes rondom borstvoeding door vrouwen. In gesprek gaan met elkaar is daarvoor de basis. We moeten gaan begrijpen waarom we keuzes maken. Én dat we deze keuzes positief kunnen beïnvloeden en veranderen. Concrete acties en handvatten heb ik gecreëerd om vrouwen op weg te helpen succesvol te voeden wat resulteerde in deze vorm van borstvoedingscoaching - support. Omdat ik in jouw natuur, lichaam en baby geloof, en omdat ik weet dat jij samen met je baby ook een geweldige borstvoedingsperiode tegemoet kan gaan. Laten we weer zelf nadenken, voelen en luisteren naar alles wat er al is. In onszelf en onze baby's.
Laten we borst voeden, weer iets heel normaals, logisch en natuurlijks maken. Dus laten we er dan ook vooral gewoon normaal over doen 🙂
* Ik ben mij er van bewust dat een klein percentage van de vrouwen fysiek niet is staat zijn om haar baby zelf te kunnen voeden. Deze moeders zou ik heel graag willen verwijzen naar de website van het moedermelk netwerk.