De huidige maatschappij maakt het ons soms toch niet echt gemakkelijk om ‘gewoon’ eenvoudig in volle overgave en vertrouwen onze natuur te volgen.

Ik heb gemerkt dat een groot aantal (toekomstige) moeders obstakels tegen komen die hen beperken hun natuur en baby te volgen.
Dingen die in de weg staan om te doen waar ze voor gemaakt zijn.
Misschien herken je het wel.
Dingen zoals negatieve gedachtes en overtuigingen, omgevingsfactoren, weinig vertrouwen, gebrek aan kennis, niet weten hoe praktische zaken vorm te geven…

We horen wel steeds dat borstvoeden ‘het beste’ is.

Maar als het zo simpel was als even je ‘tiet erin doen’ dan deed elke vrouw het wel. Automatisch zonder nadenken en natuurlijk. Net zoals alle andere ‘zoogdieren’.

Toch blijken er veel redenen te zijn waarom een vrouw toch kiest om geen of te kort borstvoeding te geven of borstvoeding te (willen gaan) geven  op een manier wat niet past bij  het natuurlijke gedrag van je baby waardoor de borstvoedingsperiode eerder stopt.
Mijn vraag is dan altijd: ‘Hoe kan dit? Waarom gebeurt dit?’.

Ik ging op zoek naar waarom vrouwen de keuze maken.

En ik kwam erachter dat de redenen vaak te maken hebben met onzekerheid, ontbreken van kennis, invloed van de omgeving of andere persoonlijk obstakels..
Welke reden het ook moge zijn..

Als er dingen zijn waar je je nog niet zeker of vertrouwd over voelt, is dat des te meer reden om goed voorbereid te starten met het geven van borstvoeding.
Vanuit mijn passie voor borst voeden heb ik een online programma ontwikkeld voor jou als moeder (in spe) om makkelijk en succesvol borstvoeding te geven. Als boezemvriendin help ik je op weg, rijk ik je handvatten aan, en laat ik je kennis maken met de wijsheid die jij al lang in je hebt.

Jij wilt graag borstvoeding geven, maar…

Je weet niet of het je gaat lukken? Je voelt je er nog onzeker over? Je hebt al eerder een keer borstvoeding gegeven, maar dit verliep niet zoals je had gewenst? Je ziet het nooit in je omgeving en weet niet hoe je het moet aanpakken of bent bang voor reacties? Er zijn voldoende mogelijkheden om jezelf praktisch voor te bereiden op het geven van borstvoeding.
Zo kun je een borstvoedingscursus doen, een boek lezen of een consult aanvragen bij een lactatiekundige.

Maar is dat voldoende? Het hebben van kennis? Hoe zou het zijn als je precies wist wat je in jouw situatie kunt doen om makkelijk en succesvol te voeden? Vol vertrouwen en overgave? Ik onderzocht de afgelopen jaren waarin ik zelf borstvoeding gaf wat de factoren zijn die bijdragen aan om 'succesvol te voeden'. Het hebben van kennis is een belangrijk punt. Maar toch mist er wat mij betreft een misschien nog wel belangrijker onderdeel in de voorbereiding op het geven van borstvoeding: de mentale voorbereiding. Hoe bereide je je voor als vrouw om je zeker en sterk te voelen? Hoe kun je zorgen dat je gemotiveerd blijft en hulp vragen in een periode die prachtig is en waarin je ook kwetsbaar bent? En hoe zorg een vrouw ervoor dat je ontspannen blijft en ook geniet van de komende periode? De percentages van vrouwen die kort borstvoeding geven liegen er niet om. En ergens in deze prachtige periode zijn dus veel vrouwen die het niet meer zien zitten. Het vertrouwen in zichzelf en haar natuur kwijt zijn. Borstvoeding geven is dus veel meer dan even de 'tiet erin doen'. Je voorbereiden op zowel de 'praktische kant' waarin je kennis en vaardigheden leert als de 'mentale kant' van het voeden zijn erg belangrijk. Mijn missie is dan ook om jou jezelf die wijsheden, inzichten en vertrouwen te geven  die je nodig hebt om succesvol te zijn op jouw eigen manier.   Omdat ik in jouw natuur, lichaam en baby geloof, en omdat ik weet dat jij samen met je baby ook een geweldige borstvoedingsperiode tegemoet kan gaan, maakte ik dit online programma.

Het online programma ‘makkelijk en succesvol voeden’. 
Omdat het prettig, fijn en goed is om een beetje op weg geholpen te worden.

 

Volg dit online programma als je:

 • Graag borstvoeding wil gaan geven,
 • Zin hebt om jouw eigen visie te ontwikkelen over het geven van borstvoeding,
 • Je open staat om te kijken naar je eigen persoonlijke situatie,
 • Je wilt leren hoe je ontspannen en makkelijk kunt voeden,
 • Je het fijn vindt om een 'boezemvriendin' aan je zij te hebben als je dat nodig hebt om je te ondersteunen, mee te denken of te motiveren in het belang van jou en je baby'tje,
 • Je al een borstvoedingscursus hebt gedaan of een boek hebt gelezen, maar het belang inziet om je ook mentaal voor te bereiden op de komende periode waardoor je je zeker en sterk voelt over jouw keuzes,
 • Wilt leren hoe je in jouw eigen situatie de beste keuzes kunt maken voor jou en je baby en
 • Je vanuit huis in je eigen tempo jezelf (en je partner)  mentaal wilt voorbereiden op een hele bijzondere periode.

Het programma bestaat uit ebooks, een werkboek met een analyse en plan van aanpak, ontspanningssessie, inspiratie, eye openers, en (skype)coaching op maat en email contact (of app contact).
De verschillende onderdelen dagen je uit om te werken aan je mindset, vergroten van vertrouwen, en geeft je handvatten om een positieve borstvoedingsperiode tegemoet te gaan (samen met je partner.)

Het online programma kun je volgen op je eigen tempo.

Je leert hoe je in de komende periode jouw eigen situatie zo kunt inrichten zodat je straks, als je baby geboren is,  makkelijk en succesvol kunt voeden.

Wil je ook het online programma volgen waardoor je:

 • Leert hoe je jouw vertrouwen versterkt op het gebied van het geven van borstvoeding?
 • Ontdekt wat jij nodig hebt om makkelijk en succesvol te voeden?
 • Leert wat jouw omgeving voor jou kan betekenen in de borstvoedingsperiode?
 • Jouw eigen visie ontwikkelt op het geven van borstvoeding en je je sterk en zeker voelt over jouw keuzes?
 • Leert wat een positieve mindset voor jou kan betekenen en hoe je die bereikt?
 • Inzicht krijgt in jouw persoonlijk situatie met daarbij een heldere actielijst waar je mee aan de slag kunt gaan?
 • Leert welke keuzes omtrent borstvoeding geven je wilt maken en hoe je 100% achter je keuzes staat?
 • Ontdekt hoe je jezelf kunt motiveren?
 • Leert hoe jij voor jezelf en je baby die situatie kunt creëren zodat je makkelijk en succesvol kunt voeden?

Registreer je dan nu!

Registreer je nu voor het online programma.

Naar het online programma

Toen ik net zwanger had ik nog niet echt veel over borstvoeding gedacht. Ik wilde wel borstvoeding gaan geven, maar als het niet zou lukken zou kunstvoeding ook prima zijn. Dankzij de lessen van en gesprekken met Elianne werd ik steeds meer vastbesloten om borstvoeding te gaan geven. Ik heb niet alleen veel gehad aan de theoretische lessen, maar ook het mentale stuk heeft ze me zeker geholpen. Door de lessen heb ik extra nagedacht over wat borstvoeden voor mij betekent en is mijn streven om de borstvoeding te laten slagen gegroeid. Door de inzichten uit de lessen, sta ik 100% achter mijn keuze. Natuurlijk gaat het geven van borstvoeding niet vanzelf en heb ik ook een aantal tegenslagen gehad. Door mijn extra kennis over borstvoeden, maar vooral ook mijn mind-set die graag wilde dat de borstvoeding zou slagen, voed ik nu ruim 10 maanden en ben ik hier nog niet klaar mee J.

Aanmeldstatus

Je bent niet ingelogd.