Voeding tijdens de zwangerschap

Zodra je aankondigt dat je zwanger bent, zul je merken dat er heel veel mensen zich met je eetpatroon willen bemoeien. Ze zullen met allerlei fabels en feiten aan komen zetten over wat wel en niet goed voor je is.

Om zelf je mening te vormen hebben we voor jou een paar leuke artikelen / blogs gevonden waarin allerlei (nieuwe?) informatie staat over voeding tijdens de zwangerschap.

Dit is belangrijk om te weten.

Om even heel serieus te beginnen is er een onderwerp wat wij heel belangrijk vinden waar je het een en ander over  moet weten. Zelf de overheid in Nederland maakt hier tot nu toe nog niks over bekend. Het gaat over de hormoonverstoorders die schadelijk zijn voor je baby. Waar die allemaal (en het is erg veel) inzitten, kun je in deze aflevering van Zembla bekijken.

Wat mag je ook al weer niet eten?

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat je (wel en) niet mag eten tijdens de zwangerschap. Willemijn van 2WMN heeft hierover een hele leuke blog geschreven. Lees ‘m hier.

Gezonde dorstlesser.

Je moet (helaas?) de alcohol laten staan tijdens je zwangerschap. Maar je hoeft heus niet droog te staan. Je kunt als je een theeleut bent net als wij, zelf heerlijke thee’s maken. Wil je weten hoe? Lees dan in dit artikel alles over welke kruiden je beter niet en wel mag gebruiken tijdens je zwangerschap én hoe je zelf een lekkere thee kunt maken. 

Gezonde voeding voor jou en je baby

Misschien weet je al het een en ander over gezonde voeding. Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om je voeding hier en daar wat uit te bereiden of aan te passen. Lees er hier een compact en compleet artikel over.

Een leuk weetje wat jou wel eens goeie weeën kan geven 🙂

Daar gaat onder andere dit laatste artikel over.
Lees hier het bijzondere effect van dadels tijdens zwangerschap en bevalling.