Voorbereiding op het geven van borstvoeding

Voorbereiding op het geven van borstvoeding.
Het voorbereiden van de bevalling, en daar een zwangerschapscursus voor doen is logisch en ingeburgerd, net als het aanschaffen van spullen om je baby te verzorgen vóórdat de baby komt.
Het bijwonen van een borstvoedingscursus of voorlichtingsavond doen ook veel vrouwen ter voorbereiding op borstvoeding geven.
Maar is dat wel voldoende?

Investeren in de voorbereiding op het geven van borstvoeding.
Je praktisch voorbereiden (kennis en vaardigheden verwerven) is één van de dingen die je kunt en zou moeten doen ter voorbereiding op het geven van borstvoeding. Een boek lezen, een voorlichting bijwonen, een cursus.

Hoe bereid jij je voor op het geven van borstvoeding?

Maar is alleen jezelf praktisch voorbereiden genoeg ter voorbereiding op de periode eraan komt?
Wat ik elke keer tegenkom aan struikelblokken van het voeden zijn niet de vaardigheden (waar een lactatiekundige je bij helpt) die het voeden ‘ingewikkeld’ maken, maar juist de mentale kant van het voeden.  Deze kant van het geven van borstvoeding wordt behoorlijk onderschat vandaag de dag. Borstvoeden is namelijk niet ‘alleen maar even de tiet er in doen en klaar’. 

De andere kant van borstvoeding geven, de ‘mentale kant’ maakt of je borstvoeding ‘slaagt’ en ‘succesvol’ is of niet.
Je voorbereiden op zowel de ‘praktische kant’ waarin je kennis en vaardigheden leert als de ‘mentale kant’ van het voeden zijn erg belangrijk.

Als je graag je baby borstvoeding wil geven, en je dit op een rustige manier wilt doen in volle overgave en vertrouwen, is het goed om na te denken en je voorbereiden.

Hoe ga je straks om met onderstaande vraagstukken?
Jij als vrouw met ambities, werk, andere kinderen in het gezin, je (steunende)partner, invloed vanuit de omgeving… invloed van de media en maatschappelijke en sociale opvattingen…

Is het wel zo makkelijk om te vertrouwen op je eigen natuur en je lichaam?
Is deze samenleving wel ingericht voor jou als borstvoedende moeder?

Ben je voorbereid op adviezen die je kunnen beïnvloeden?  De meningen uit je omgeving over keuzes die jij maakt? 
Ben je je bewust van gedachtes en overtuigingen die jou in de weg kunnen staan?

Makkelijk en succesvol voeden.
Omdat ik weet dat het best prettig, fijn en goed is om je een beetje op weg te laten helpen door iemand die het beste met jou en je babytje voor heeft, heb ik een online coachingsprogramma ontwikkelt waarin ik je op weg help om makkelijk en succesvol te voeden, op jouw manier.
Een goede voorbereiding is het halve werk!