Waarom borstvoedingscoaching – support?

Je voorbereiden op de bevalling is al aardig ‘ingeburgerd’, logisch en normaal dat je dat doet.
Je voorbereiden op de (veel langere) periode die daarna komt, het borstvoeden van je baby is eigenlijk behoorlijk onderbelicht en onderschat.
Waarom borstvoedingscoaching – support?

Eenzijdige voorbereiding.
Er worden borstvoedingscursussen gegeven die je kunnen helpen om je voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Gelukkig bestaan ze, en is dit voor velen een mooie start.
Toch mist er wat mij betreft een misschien nog wel belangrijker onderdeel in de voorbereiding op het geven van borstvoeding: de mentale voorbereiding.

De volledige voorbereiding.
Een volledige voorbereiding omvat meer dan alleen het vergaren van kennis.
Voor veel vrouwen is voeden veel meer dan  ‘alleen maar  even de tiet er in doen’

Het is niet alleen de ‘technische of praktische kennis’  die vrouwen helpen om succesvol te voeden. Deze hebben alle moeders en baby’s bovendien van nature in zich.

De andere kant van borstvoeding geven, de ‘mentale kant’ maakt of je borstvoeding ‘slaagt’ en ‘succesvol’ is of niet.
Je voorbereiden op zowel de ‘praktische kant’ waarin je kennis en vaardigheden leert als de ‘mentale kant’ van het voeden zijn erg belangrijk.

Vroeger werd borstvoeden als vanzelfsprekend gezien en werd kennis overgeven van vrouw op vrouw. Vandaag de dag is de kennis praktisch verdwenen. Bovendien zijn veel meer factoren mee gaan spelen die (misschien nog wel een veel grotere) invloed hebben op de keuze om  en hoe borstvoeding te geven.
Elke toekomstige moeder heeft eigenlijk iemand / een andere vrouw nodig die haar kan supporten. Waar ze de kunst van af kan kijken. Waar ze de
vanzelfsprekendheid,  de wijsheid en vertrouwen in de natuur mag zien en zich eigen mag maken . Ik noem haar ‘de boezemvriendin’.

Borstvoeding support
Als jij graag borstvoeding wil geven,  help ik je graag op weg om makkelijk en succesvol te voeden.
Door mijn eigen borstvoedingservaringen, kennis,  filosofie over voeden en door de wijsheid die ik heb opgedaan over borstvoeden in deze maatschappij,  mag je op me rekenen als jouw ‘boezemvriendin’.

Ik kan je coachen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een fijne borstvoedingsperiode. En ook tijdens je borstvoedingsperiode sta ik je bij als je me nodig hebt.

Mijn missie is om jou jezelf die wijsheden, inzichten en vertrouwen te geven  die je nodig hebt om succesvol te zijn op jouw eigen manier.