Waarom elke moeder een boezemvriendin nodig heeft..

Waarom elke moeder een boezemvriendin nodig heeft. 

Vroeger werd borstvoeden als vanzelfsprekend gezien en werd kennis overgegeven van vrouw op vrouw. Vandaag de dag is de kennis praktisch verdwenen (en niet alleen bij mede moeders / vrouwen, maar ook helaas bij een groep zorgprofessionals…). Bovendien zijn veel meer factoren mee gaan spelen die (misschien nog wel een veel grotere) invloed hebben op de keuze om  en hoe borstvoeding te geven.

Wat wil jij echt?
We lopen vandaag de dag tegen veel meer situaties aan die ons kunnen doen laten twijfelen over onze natuur en baby.
Ik heb gemerkt dat je als voedende vrouw regelmatig (zowel in het begin maar ook als je al langer voedt) situaties tegenkomt die je kunnen beïnvloeden en die jou keuzes laten maken die misschien helemaal niet passen bij wat jij écht graag zou willen.

Fabels..
Er zijn tegenwoordig erg veel ‘sociaal gewenste regels omtrent baby’s’,en een hoop fabels over baby’s en borstvoeding geven. Deze blijven bestaan omdat ze verteld blijven worden én we het ook nastreven. Deze helpen je niet om jouw doel te volbrengen: makkelijk en succesvol voeden in vertrouwen en overgave..

Om even een aantal voorbeelden te geven van fabels over borstvoeding geven die ons vandaag nog vaak beïnvloeden voordat we er überhaupt aan beginnen:De boezemvriendin fabels over borstvoeding die beinvloeden

Zoals het ‘hoort’
Misvattingen over normaal baby gedrag kunnen jou erg doen laten twijfelen over of jij en je baby normaal zijn en het doen zoals ‘het hoort’.
Maar is zoals het ‘hoort’ wel zoals het voelt en daadwerkelijk is en goed is voor jou?
Baby’s moeten al  veel ‘kunnen’ en zijn ‘knap als ze het al kunnen’. Vaak zijn dit gecreëerde regels die NIET bij natuurlijk babygedrag passen.

‘Mijn baby slaapt nog steeds niet door is dat normaal?’ of ‘mijn baby is lastig omdat hij steeds wil drinken aan de borst’,  ‘elke keer als ik mijn baby neer leg begint hij te huilen, wat doe ik fout?’ 

Lieve moeder, je doet het geweldig om toe te geven aan de behoefte van je baby. Je baby heeft zijn eigen ritme, weet wat hij nodig heeft.
Jouw borsten, armen en aanwezigheid geven hem veiligheid. Die basisveiligheid die hij zijn hele leven zal herinneren en met zich mee zal dragen. 

Een boezemvriendin.
Elke toekomstige moeder heeft eigenlijk iemand / een andere vrouw nodig die haar kan supporten en de juiste informatie te geven. Waar ze de kunst van af kan kijken. Waar ze de vanzelfsprekendheid,  de wijsheid en vertrouwen in de natuur mag zien en zich eigen mag maken . Ik noem haar ‘de boezemvriendin’.

Wie is jouw boezemvriendin?
Wie is jouw rolmodel  / voorbeeld, je steun en toeverlaat, maar ook jouw ‘coach’ die het beste in jou naar boven haalt binnen jouw situatie, iemand waar je ervaringen mee kan delen, iemand die je ongekleurd en oprecht advies kan geven in situaties,  je inspireert en motiveert?

Ik heb een belangrijke reden waarom ik ‘de boezemvriendin’ startte.
Omdat ik weet dat het lang niet altijd zo vanzelfsprekend is om een boezemvriendin in je omgeving te kunnen vinden…
Omdat ik elke moeder een boezemvriendin wens, heet ik je heel hartelijk welkom bij:
‘De Boezemvriendin’. Ook voor jou!